Szakközépiskolai képzés: [ Pék-cukrász képzés 2018-tól újra! ]

Pék-cukrász képzés 2018-tól újra!

Újra indul a pék-cukrász szakképzés a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolában

 Új év, új szakma!

A 2018-as év örömteli változást hozott számunkra: iskolánkban újra indul a pék-cukrász képzés. Mivel tanulmányi idejük alatt diákjaink ebben az osztálytípusban egyszerre két szakma alapjait sajátíthatták el, hosszú éveken át a legnépszerűbb képzésünknek számított. Hagyományőrző és tanulmányi versenyeinken tanulóink rendszeresen eredményesen szerepeltek, a bizonyítvány megszerzése után pedig magabiztosan léphettek be a munkaerőpiacra, hiszen e két szakmával a birtokukban keresett szakemberekké váltak, ezáltal komoly esélyeik lettek a gyors elhelyezkedésre.

Fenntartónk, a Földművelésügyi Minisztérium hamarosan nyilvánosságra hozza a jelentkezési feltételeket, a szakma OKJ száma 34 541 11 lesz. Kérjük, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel honlapunkat, amelyet új információk birtokában azonnal frissítünk.

Tájékoztatjuk az érdeklődő tanulókat és szüleiket, hogy ameddig nem érkezik meg az új KIFIR kód, addig a továbbtanulási lapon iskolánk pék szakképesítését (0003 kód) jelöljék meg, mivel a felvételi után belső átirányítás történik majd a pék-cukrász szakpárra.

Várjuk tehát a 8. osztályos diákok jelentkezését a sikerszakmának számító, „régi-új” pék-cukrász szakközépiskolai osztályunkba. Jól képzett gyakorlati oktatóink, kiválóan felszerelt pék és cukrász tanműhelyeink, a legjobb diákjaink számára elérhető külföldi szakmai gyakorlataink jelentik a garanciát arra, hogy a Pesti Barnabás a legjobb választás.